پاي مرغ، بهترين ماده غذايي براي ساخت غضروف

قيمت دوربين ترموگرافي دوربين ترموويژن دوربين حرارتي فلير آمريكا قيمت

پاي مرغ، بهترين ماده غذايي براي ساخت غضروف

۱۹ بازديد

اسكلت ما به اركستري بزرگ مي‌ماند؛ دستگاهي پيچيده و در عين حال با نظم و هماهنگي مثال‌زدني. اسكلت ما از 206 قطعه استخوان مفصل‌دار تشكيل شده كه با هزاران رباط، تاندون، عضله و غضروف حمايت مي‌شود.

قرص لاغري بلك اسليم،

 قرص لاغري گلوريا، قرص لاغري آلفا اسليم،

 قرص لاغري جي سي، قرص لاغري پاپايا، قرص لاغري،

 خريد قرص لاغري، قرص لاغري بدون عوارض، قرص لاغري بالاتنه، قرص لاغري شكم و پهلو،

 

  قرص لاغري تضميني، قرص لاغري ضد اشتها

 

يكي ديگر از اسيد آمينه‌هاي مورد نياز غضروف‌ها گلوكزامين است. اين اسيد آمينه منابع غذايي متنوعي ندارد. ميگو جزو غذاهاي داراي اين اسيد آمينه است، اما به دليل داشتن كلسترول بالا مصرف زياد آن به افرادي كه داراي سابقه ژنتيكي و خانوادگي فشار خون و چربي خون بالا هستند توصيه نمي‌شود.

غضروف‌ها فضاي بين استخوان‌ها را پوشانده‌اند درد مفاصل و مانند كمك‌فنر خودرو باعث حركت درست استخوان‌ها و مانع از ساييدگي آنها مي‌شود. متاسفانه اين غضروف‌ها در اثر افزايش سن، بي‌تحركي يا ورزش‌هاي سنگين و... دچار آسيب مي‌شود و مشكلاتي به بار مي‌آورد تا حدي كه امروز بين جوان‌ها و سالمندان، افرادي را مي‌بينيم كه از درد مفاصل، بخصوص زانوها، شكايت دارند و دنبال درمان‌هايي مانند تزريق ژل هستند. متخصصان، پيشگيري از ساييدگي اين بخش آسيب‌پذير را بهتر از درمان مي‌دانند. در اين ميان تغذيه درست در حفظ سلامت غضروف‌ها نقش بسيار مهمي دارد.

براي تقويت و ترميم مشكلات غضروف‌ها، نياز زيادي به ويتامين C وجود دارد. اين ويتامين نقش مهمي در تشكيل كلاژن و پروتئوگليكان يا تركيبات اصلي غضروف‌ها دارد. نياز ويتامين C روزانه 70 يا 80 ميلي‌گرم است، اما اگر مي‌خواهيم اين ويتامين نقش موثرتري در سلامت غضروف‌ها داشته باشد، بايد اين ميزان را سه برابر كرد؛ يعني روزانه حدود 200 ميلي‌گرم. راديكال‌هاي آزاد نقش مهمي در تخريب غضروف‌ها دارند و خواص آنتي‌اكسيداني اين ويتامين مانع از آسيب‌هاي آنها مي‌شود. مي‌توان از توت‌فرنگي، انواع فلفل‌ها، مركبات، كيوي، سبزيجات برگ سبز، گوجه‌فرنگي، گل‌كلم و آناناس به عنوان منابع غذايي خوب ويتامين C نام برد.

عوامل موثر در تخريب غضروف‌ها

شايع‌ترين عامل اين مشكل به شيوه زندگي ما مربوط است. تغذيه، وزن مناسب و ميزان فعاليت‌هاي بدني نقش مهمي در سلامت غضروف‌ها دارد. كم‌تحركي باعث آسيب غضروف‌ها مي‌شود، زيرا يكي از عواملي كه غضروف‌ها و به‌طور كلي مفاصل را قوي نگه مي‌دارد عضلات قوي است. اين عضلات با ورزش‌هاي مناسبي مانند پياده‌روي، شنا و... تقويت مي‌شود. بي‌تحركي باعث ضعف عضلات اطراف مفصل مي‌شود و غضروف‌ها را آسيب‌پذيرتر مي‌كند.

سويا تركيبات مفيدي براي سلامت غضروف‌ها دارد. سويا به دليل دارا بودن فيتواستروژن‌ها، نقش آنتي‌اكسيداني دارد و يكي از محافظ‌هاي خوب غضروف‌ها و مفاصل است. توصيه مي‌شود ســــويا و مشتقات آن مانند توفو (پنير سويا)، شير سويا يا آجيل سويا (صد گرم) به‌طور روزانه مصرف شود. البته بهتر است حواس‌تان به نمك زياد موجود در آجيل سويا يا همان سوياهاي بوداده باشد و از انواع كم‌نمك آن استفاده كنيد.

بعضي ورزش‌ها نيز ممكن است باعث آسيب غضروف‌ها شود. در دهه‌هاي گذشته نوع رژيم غذايي افراد به سمت مصرف بيشتر اسيدهاي چرب ترانس و فست‌فودها رفته است. به جرأت مي‌توان گفت اضافه‌وزن و چاقي ناشي از مصرف اين مواد غذايي، يكي از عوامل مهم آسيب به غضروف‌ها ست​ كه يكي از شايع‌ترين آنها استئوآرتريت يا همان آرتروز است.

ژلاتين

ژلاتين نيز حاوي پروتئين ضعيفي است. درست است بين مردم رايج شده مصرف ژله براي غضروف‌ها مفيد است، اما در منابع علمي شواهدي دال بر تاثير آنچناني ژلاتين بر غضروف‌ها وجود ندارد. البته منظور رد خواص ژلاتين نيست و مصرف آن بخصوص به بچه‌ها توصيه مي‌شود. اما اين باور كه براي تقويت مفاصل و محافظت از غضروف‌ها بايد هر روز ژله مصرف شود پايه علمي ندارد.

حبوبات حاوي پروتئين، كلسيم، فولات، آهن، ويتامين‌هاي گروه B و اسيد آمينه‌هاي ضروري هستند. در بين اين مواد غذايي، لوبياها شامل لوبيا قرمز و سفيد اثر فوق‌العاده‌اي داشته و در حفظ سلامت مفاصل و غضروف‌ها موثرند.

در اينجا نگاهي داريم به مهم ترين مواد غذايي محافظ غضروف​ها.

پاچه، آب قلم و پاي مرغ

شايع است آب قلم، پاچه يا پاي مرغ غضروف‌ساز است، اما اين باورها نادرست بوده و اين مواد غضروف را ترميم نمي‌كند. پاچه حاوي ژلاتين است، اما پروتئين آن جزو پروتئين‌هاي قوي محسوب نمي‌شود؛ حتي پروتئين آن از پروتئين موجود در مرغ و ماهي نيز كمتر است. اما در عوض حاوي اسيدهاي چرب اشباع و اسيداوريك است كه بخصوص در سن بالا مشكل‌زاست. درست است كه غضروف حاوي كندرويتين است، به همين دليل غضروف گاو تا حدي ممكن است مفيد باشد، اما در واقع هيچ يافته علمي درباره غضروف‌ساز بودن پاچه، قلم و پاي مرغ وجود ندارد. البته اگر فردي اسيداوريك، اضافه وزن و چربي بالايي ندارد، مي‌تواند ماهي يك بار پاچه مصرف كند.

باميه سرشار از ويتامين C،A و مواد معدني مختلفي مانند كلسيم، پتاسيم و... است. اين ميوه خواص آنتي‌اكسيداني دارد كه با اثرات مخرب راديكال‌هاي آزاد مقابله مي‌كند. باميه حالت قليايي بدن را بالا مي‌برد و خواص ضدالتهابي دارد؛ در نتيجه براي حفاظت از غضروف‌ها و كاهش التهاب مفاصل موثر است و مصرف آن توصيه مي‌شود.

بروكلي يكي از شاهكارهاي غذايي است كه براي مقابله با آرتروز مفيد است. در بررسي‌هاي علمي مشخص شده بروكلي به دليل دارابودن تركيبات گوگردي مانند سولفورفان‌ها مانع از ساييدگي غضروف‌ها مي‌شود. از اين گذشته، اين سبزي پرخاصيت از ترشح مواد التهاب‌زا پيشگيري مي‌كند. بروكلي منبع خوب اسيد فوليك است و تمام تركيبات آن جزو تركيبات حفاظت‌كننده غضروف‌ها است. به‌طور كلي خانواده كلم‌ها حاوي كلسيم است و براي سلامت مفاصل توصيه مي‌شود.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.